Babarczi Szilveszter

2. hegedű

Zenekari oldalaink webmestere, 2013. április 6-tól egyesületünk pénztárosa, 2019. június 18-tól elnöke.

A zenekar munkájában a kezdetektől részt veszek. Kezdetben a 3. hegedűben, majd 2008-tól Baky Laci barátom mellett "erősítem" a 2. hegedű szólamot. Mindketten - talán túlzások nélkül mondható - kedvenc tanítványai voltunk Lakó Sanyi bácsinak.

Baky László

2. hegedű

Zenekarunk alapító tagja, 2009-től 2013. április 06-ig egyesületünk elnöke, 2013. április 06-tól 2019. június 18-ig egyesületünk elnökségi tagja.

Lakó Sanyi bácsi tanítványaként még nem fejeztem be a továbbképzőt, mikor 13 évesen, az ő meghívására bekerültem a GAMF Kamarazenekarba. 4 év távollétet leszámítva 2003-ig voltam az együttes aktív tagja, a mindig örömteli próbák és hangversenyek résztvevője. A következő évben megalakult zenekarunkban a 2-ik hegedű szólamát vállaltam fel Babarczi Szilveszter barátommal együtt.

Csontos Katalin

Csontos Katalin2. hegedű 2017-től. 2019. június 18-tól 2023. június 23-ig egyesületünk titkára.

 

 

 

 

 

dr. Baráth Éva

Barát Éva - brácsabrácsa 2016-tól 2017-ig, majd 2021-től.

dr. Baráth Éva vagyok, ladánybenei gyógyszerész. Három felnőtt fiam és öt kicsi unokám van. Mindent szeretek, aminek a zenéhez és a mozgáshoz köze van. 6 éve néptáncolok, fél éve kezdtem a swing alapjait tanulni.

Amióta az eszemet tudom, dudorászgatok, fütyörészgetek, énekelek. Jelenleg a Szent Miklós Kórusban énekelek. Gyerekkoromban 4 évig hegedültem, aztán elcsábított az úszás, amit máig is gyakorlok. Kulcsár Erika szerettette meg velem a Brácsát. 4 évig játszottam az akkor még általa vezetett zenekarban a GAMF-on. Most újból tudtam csatlakozni a munkához.

Mindig tanulok valamit, amivel jobbá, szebbé válik a zenélésem. Nagy örömet ad nekem, ha akár a táncban, éneklésben, zenélésben megérezhetem a harmóniát. Köszönöm a Zenekar tagjainak azt a segítséget, hogy ezt együtt élhetem át velük.

dr. Lázár János

3. hegedű, 2019. június 18-tól egyesületünk pénztárnoka.

Talán 8 éves lehettem, amikor szüleim az Állami Zeneiskolába beírattak. Kovács Márta Tanárnőnél kezdtem tanulni hegedülni. Szegény Márta Néninek sok-sok türelemre volt szüksége, mert a gyakorlás nem volt az „erős oldalam”. Közel 50 év távlatából hálás szívvel mondok köszönetet mindenért.

A Piarista Gimnáziumban Takács Ervin atya kamarazenekarában éreztem rá először a közös muzsikálás „ízére és hangulatára”.

dr. Spáda Marianna

Brácsa

Zenekarunk alapító tagja, 2013. április 20-tól 2019. június 18-ig egyesületünk titkára és jogtanácsosa.

1980-tól kezdtem zenekarban zenélni a Lakó Sándor Kamarazenekar létrejötte előtti, eredeti – Sanyi bácsi féle – zenekarban. Először a III. hegedű szólamban, mert nem voltam valami eminens a Zeneiskolában. Szegény Sanyi bácsi – és még vagy 5 másik kedves emlékű tanárom hiába fáradozott – tényleg csak az alapokat sikerült elsajátítanom.

dr. Terebessy Károly

1. hegedű 2021-től

Negyedik osztályos koromban kezdtem hegedülni, tanárom Kaveczky Ferenc volt. Az Ének-Zenei Általános Iskolába jártam, majd a Katona József Gimnázium ének-zene tagozatos osztályában érettségiztem. Már a gimnáziumban is zenekarban hegedültem, amit később a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen is folytattam. A zenéléstől eleinte orvosi munkám mellett sem szakadtam el teljesen, a GAMF zenekarban hegedültem, Lakó Sándor vezénylése alatt. Később munkám miatt sajnos hosszabb kihagyás következett, de néhány évvel ezelőtt ismét csatlakoztam az Lakó Sándorról elnevezett kamarazenekarhoz, első hegedűsként. 

Érsek Lajos

1. hegedű 2021-től, koncertmester, zeneszerző

Tanulmányait Csongrádon kezdte Bagossy Gábornál. Olyan sikerrel vette az akadályokat, hogy a településen lévő műkedvelő zenekar tagja lett 11 évesen. Zenei pályáját Szegeden a Konzervatóriumban kezdte hegedű szakon. Az itt működő zenekar is a tagjává választotta. Érettségi után tanulmányait a Tanárképző Főiskolán folytatta. Ezt azonban anyagi okok miatt nem tudta befejezni. Szülei nem tudták támogatni gyermeküket.

Polgári foglalkozása mellett több könnyűzenei együttest is alapított, ahol gitáron és basszusgitáron is játszott. Az első szerzeményei is ebből az időszakból valók.

A komolyzenével való újbóli találkozását a Csongrádon működő Művelődési Ház igazgatói tisztének köszönheti. Az itt működő együttesével és a nekik írt szerzeményeivel Szolnokon is bemutatkozhatott.

Horváthné Fodor Éva

2. hegedű szólamvezető 2017-től, a művészeti vezető helyettese, korrepetítor.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végeztem,hegedűtanári diplomát szereztem. Főállásban a Kecskeméti M.Bodon Pál Zeneiskola hegedűtanára voltam 40évig. Mellette játszottam a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarban és a Kecskeméti Katona József Színház zenekarában 36 évig.

Alapító tagja voltam az M.Bodon Pál Zeneiskola Tanári Zenekarának és a Chorhidea Kamarazenekarnak is, amelynek most is részese vagyok. A Lakó Sándor Kamarazenekar tiszteletbeli aktív tagja vagyok.

Kincses Sándorné

Kincses Sándorné - gordonkagordonka 2016-tól.

7 éves koromban döntöttem el, hogy gordonkázni fogok. Seöbö Ildikó tanárnőnél tanultam az ÁZI-ban 14 évig. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumban végeztem, 79-ben érettségiztem.

Bár nem lettem gordonka tanár (annak készültem), az élet más területre sodort, ma már saját tulajdonú cégem van, melyben  férjem és két felnőtt fiam is aktívan részt vesz. A zene, a gordonka  mindig is része volt az életemnek, kisebb nagyobb kihagyásokkal a Lakó Sándor tanár úr által vezetett zenekarokban játszottam.  Először az ÁZI zenekarában, később a GAMF Kamarazenekarban évtizedekig, ma pedig a Lakó tanár úr nevét viselő zenekarban.

A gordonka, a zene mindig az életem része volt, ma is része és része is fog lenni.

Kiss Ágnes

Gordonka 2022-től. 2023. június 23-tól az elnökség tagja.

Kovács Béla

Kovács BélaBrácsa 2018-tól, 2023. június 23-tól egyesületünk titkára.

 

 

 

 

Kulcsár Erika

Kulcsár Erikagordonka 2019-től, 2021-től művészeti vezető.

Kulcsár Erika nem ismeretlen a zeneszerető közönség előtt. A kecskeméti Kodály Iskolát követően Debrecenben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében folytatta tanulmányait, ahol 1991-ben zeneiskolai gordonkatanári, majd 1992-ben zeneiskolai szolfézstanári diplomát szerzett. 1993-tól folyamatosan részt vett különböző zenekarok munkájában, Lakó Sándorral és Róbert Gáborral is többrétű munkakapcsolatban állt. Az évek alatt számos újabb képzésen részt vett: többek között drámajáték-vezető tanfolyamot végzett, ének-zene mesterszakon diplomázott, közoktatás-vezető, majd mentortanári szakvizsgát tett, a pedagógusminősítő rendszerben mesterpedagógus fokozatot szerzett.

 

Lázár Miklós

3. hegedű 2020-tól

Ifjú gyermekkoromban kezdődött. Szeretett Jancsi és István bátyámnak sűrűn keresztbe tettem, ezért párszor elhegedültek. Majd megszületett Gyuri öcsénk, akit viszont szerettem húzni-vonni.

Valahogy így indult....!
Gyantázni már később kezdtem.

Pálinkásné Kócsó Mária

1. hegedű. 2019. június 18-tól 2023. június 23-ig egyesületünk elnökségi tagja.

Zenekarunk alapítója Lakó Sándor - hegedűs társam volt egykor Kecskeméten az Állami Zeneiskolában, majd a Szimfonikus Zenekarban. - az általa vezetett GAMF zenekarában muzsikáltam alkalmanként. 2004- ben (nevét felvevő) újjáalakult kamarazenekar egyik alapítója voltam azóta is hű tagja vagyok.

Napjaim fontos életeleme a zene, a heti rendszeres próba, a fellépések a kórus és zenei barátaimmal töltött közös programok.

- Első zenei indítást szüleimtől kaptam, az alsós tanító (Lugossy Istvánné) javasolta hogy jelentkezzek a zeneiskolába, ahol Sipos Károly szolfézs- és Domján József hegedű órái mai napig szeretettel emlékezem. Domján tanár úr legjobb hangszeresei: Palotás József, Lakó Sándor ( idősebb zeneiskolás társaim) és jómagam szakmai bemutatók, kamarazene-találkozók rendszeres szereplői voltunk. A továbbképző tagozatot is végezve a Katona József Gimnázium ének tagozatán kórus -és zenekarban játszottam.

Papp Ágnes

Nagybőgő 2018-tól.

 

 

 

 

Simon András

Simon András2. hegedű

Egy régi álmom vált valóra, azzal, hogy immár együttesben játszhatom.
Kis iskolás - negyedikes - voltam általánosban a Kodály Z. zeneiskolában, és ott tanított hegedülni a Kaveczki F. bácsi. Szépen ment, jól haladtam...ám a nyolcadik osztály után be is fejeződött a zenetanulás! Az utóbbi három évben jött a gondolat hogy felfrissítsem a hegedülésről szerzett kevéske tudásom. A Kereki Nótások férfi kórusában - amelynek tagja vagyok - fel-fel merült a lehetősége hogy kéne hegedű-kíséret. Rajtam nem múlt, és bátorságot vettem ennek nyomán, hogy az LSKZ-ben - akik itt játszottak Kerekegyházán a tavasz-köszötő ünnepünkön, s én is láttam őket- nem lenne-e szükség hegedűsre?
Hálás vagyok, hogy a tagjaik közé fogadtak. Minden akaratommal igyekszem utolérni őket technikában, tudásban, emberségben!

Szabó Márta

1. és 2. hegedű 2008-tól 2012-ig, 2016-tól 1. hegedű.

 

 

 

 

Vörösmarti Krisztina

Vörösmarti Krisztina

Cselló

2016 január 27-től 2019. június 18-ig egyesületünk elnöke.

9 éves koromban kezdtem csellózni a Kodály Iskolában, Lukács Zsuzsa néninél. Amikor leérettségiztem, a zenetanulást is abbahagytam. Mindig éreztem, hogy hiányzik, de hangszer nélkül csak sóvárogtam a zenélés után. Aztán egyszer, a Nagytemplom Benedictus Kórusának a próbáján - két dal között - Mary megkérdezte tőlem: nem lenne-e kedvem megint csellózni? 2011. nyarán, 18 év kihagyás után érkeztem a Zenekarba. Nehéz volt az újrakezdés, de megérte! Hihetetlen élmény minden koncert, amiből még remélem, hogy sok vár ránk a jövőben!