logotype
2021 -July -24 - 01:09

Babarczi Szilveszter

2. hegedű

Zenekari oldalaink webmestere, 2013. április 6-tól egyesületünk pénztárosa, 2019. június 18-tól elnöke.

A zenekar munkájában a kezdetektől részt veszek. Kezdetben a 3. hegedűben, majd 2008-tól Baky Laci barátom mellett "erősítem" a 2. hegedű szólamot. Mindketten - talán túlzások nélkül mondható - kedvenc tanítványai voltunk Lakó Sanyi bácsinak.

Share

Bővebben: Babarczi Szilveszter

Baky László

2. hegedű

Lakó Sanyi bácsi tanítványaként még nem fejeztem be a továbbképzőt, mikor 13 évesen, az ő meghívására bekerültem a GAMF Kamarazenekarba. 4 év távollétet leszámítva 2003-ig voltam az együttes aktív tagja, a mindig örömteli próbák és hangversenyek résztvevője. A következő évben megalakult zenekarunkban a 2-ik hegedű szólamát vállaltam fel Babarczi Szilveszter barátommal együtt.

2009-től 2013. április 06-ig egyesületünk elnöke, 2013. április 06-tól 2019. június 18-ig egyesületünk elnökségi tagja.

Share

Csontos Katalin

Csontos Katalin2. hegedű 2017-től. 2019. június 18-tól egyesületünk titkára.

 

 

 

 

 

Share

dr. Lázár János

2. hegedű

Talán 8 éves lehettem, amikor szüleim az Állami Zeneiskolába beírattak. Kovács Márta Tanárnőnél kezdtem tanulni hegedülni. Szegény Márta Néninek sok-sok türelemre volt szüksége, mert a gyakorlás nem volt az „erős oldalam”. Közel 50 év távlatából hálás szívvel mondok köszönetet mindenért.

A Piarista Gimnáziumban Takács Ervin atya kamarazenekarában éreztem rá először a közös muzsikálás „ízére és hangulatára”.

Share

Bővebben: dr. Lázár János

dr. Spáda Marianna

Brácsa

Zenekarunk alapító tagja, 2013. április 20-tól 2019. június 18-ig egyesületünk titkára és jogtanácsosa.

1980-tól kezdtem zenekarban zenélni a Lakó Sándor Kamarazenekar létrejötte előtti, eredeti – Sanyi bácsi féle – zenekarban. Először a III. hegedű szólamban, mert nem voltam valami eminens a Zeneiskolában. Szegény Sanyi bácsi – és még vagy 5 másik kedves emlékű tanárom hiába fáradozott – tényleg csak az alapokat sikerült elsajátítanom.

Share

Bővebben: dr. Spáda Marianna

Kincses Sándorné

Kincses Sándorné - gordonkagordonka 2016-tól.

7 éves koromban döntöttem el, hogy gordonkázni fogok. Seöbö Ildikó tanárnőnél tanultam az ÁZI-ban 14 évig. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumban végeztem, 79-ben érettségiztem.

Bár nem lettem gordonka tanár (annak készültem), az élet más területre sodort, ma már saját tulajdonú cégem van, melyben  férjem és két felnőtt fiam is aktívan részt vesz. A zene, a gordonka  mindig is része volt az életemnek, kisebb nagyobb kihagyásokkal a Lakó Sándor tanár úr által vezetett zenekarokban játszottam.  Először az ÁZI zenekarában, később a GAMF Kamarazenekarban évtizedekig, ma pedig a Lakó tanár úr nevét viselő zenekarban.

A gordonka, a zene mindig az életem része volt, ma is része és része is fog lenni.

Share

Kovács Béla

Kovács BélaBrácsa 2018-tól

 

 

 

 

 

Share

Pálinkásné Kócsó Mária

1. hegedű. 2019. június 18-tól egyesületünk elnökségi tagja.

Lakó Sándor - egykori zeneiskolai társam - GAMF zenekarában csak alkalmanként hegedültem 1-1 koncert időszakában.
A hivatalos pedagógusi munkám befejeztével 2007 óta állandó és lelkes tagja vagyok e kamaraegyüttesnek.
Napjaim fontos életeleme a zene, a heti rendszeres próba, a fellépések a zenebarátaimmal töltött közös programok.
Zenekarunk egyesületét is képviselem a Városi Civil Kerekasztal Kulturális küldöttségének tagjaként.

Share

Bővebben: Pálinkásné Kócsó Mária

Róbert Gábor

1. hegedű, brácsa, művészeti vezető.

A kezdetektől kisegítőként, majd 2008-tól közel öt éven át a zenekar felkérésére művészeti vezetőként irányítottam az együttes munkáját.
Aktív közreműködőként kezdetben a brácsa szólamot vezettem, de alkalmanként az 1. hegedűszólamban is játszom.

Diplomáimat Budapesten a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Szaktanárképző szakán, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Kiegészítő Tagozatán szereztem /hegedű-szolfézs, ill. iskolai ének-zenetanári képesítés/.
Munkahelyem több mint négy évtizeden át a Kecskeméti Óvónőképző Intézet, jogutóda Kecskeméti Tanitóképző  Főiskola, ill. a Kecskeméti Főiskola Tanitóképző Főiskolai Kara volt. Itt intézeti tanárként, majd főiskolai docensként oktattam különböző zenei tárgyakat, írtam dr. Ittzés Mihály kollegámmal nivódijjal elismert két sorozat középiskolai tankönyvet, vezettem tíz éven keresztül az ének-zene tanszéket.
Pályám kezdetén közel húsz évig a Kodály iskolában is tanítottam.  A közelmúltban több éven keresztül az M.Bodon Pál Zeneiskolában segítettem a hegedű, ill. a szolfézs oktatását.
Az előadóművészet végigkísérte pályámat. A városba kerülésemet követően szólóesttel mutatkoztam be Kecskemét zenekedvelő közönségének, majd többféle kamarazenei társulásokban , ill. produkciókban vettem részt.

Lakó Sándor kollégámmal - a zenekar névadójával - együtt tagja voltam a "Kecskemét" vonósnégyesnek, mellyel számos hazai és külföldi fellépésem volt.  /Budapesti Muzsikus Fórum, Kodály centenárium, Jugoszlávia, stb./ Müvészi munkám sajátos, új távlatokat nyitó, különleges zenei élményeket hozó területe volt a Kecskeméti Pedagógus Énekkarban eltöltött közel tíz év.

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekarnak alapító, jelenleg is aktiv tagja vagyok. Több évtizeden át  voltam a 2. hegedű szólamvezetője.

Sokrétű zenepedagógiai és előadóművészeti munkámért több intézményi, városi és kormánykitüntetést kaptam
/Főiskoláért, Felsőoktatásért, Művészeti-díj, Brunszvik-díj, stb./

Share

Simon András

Simon András2. hegedű

Egy régi álmom vált valóra, azzal, hogy immár együttesben játszhatom.
Kis iskolás - negyedikes - voltam általánosban a Kodály Z. zeneiskolában, és ott tanított hegedülni a Kaveczki F. bácsi. Szépen ment, jól haladtam...ám a nyolcadik osztály után be is fejeződött a zenetanulás! Az utóbbi három évben jött a gondolat hogy felfrissítsem a hegedülésről szerzett kevéske tudásom. A Kereki Nótások férfi kórusában - amelynek tagja vagyok - fel-fel merült a lehetősége hogy kéne hegedű-kíséret. Rajtam nem múlt, és bátorságot vettem ennek nyomán, hogy az LSKZ-ben - akik itt játszottak Kerekegyházán a tavasz-köszötő ünnepünkön, s én is láttam őket- nem lenne-e szükség hegedűsre?
Hálás vagyok, hogy a tagjaik közé fogadtak. Minden akaratommal igyekszem utolérni őket technikában, tudásban, emberségben!

Share

Szabó Márta

1. és 2. hegedű 2008-tól 2012-ig, 2016-tól 1. hegedű.

 

 

 

 

Share

Vörösmarti Krisztina

Vörösmarti Krisztina

Cselló

9 éves koromban kezdtem csellózni a Kodály Iskolában, Lukács Zsuzsa néninél. Amikor leérettségiztem, a zenetanulást is abbahagytam. Mindig éreztem, hogy hiányzik, de hangszer nélkül csak sóvárogtam a zenélés után. Aztán egyszer, a Nagytemplom Benedictus Kórusának a próbáján - két dal között - Mary megkérdezte tőlem: nem lenne-e kedvem megint csellózni? 2011. nyarán, 18 év kihagyás után érkeztem a Zenekarba. Nehéz volt az újrakezdés, de megérte! Hihetetlen élmény minden koncert, amiből még remélem, hogy sok vár ránk a jövőben!

2016 január 27-től 2019. június 18-ig egyesületünk elnöke.

 

 

Share
2021  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates