Bálint Gábor

Bálint Gábor - tenorBálint Gábor Munkácson született, Kárpátalján. Első énekleckéit a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kapta. A Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, mint énekművész-énektanár. Még diákként részt vett különböző neves énekesek, Mitsuko Shirai, Johannes von Duisburg, Marton Éva és Gulyás Dénes mesterkurzusain.

Gábor 2009-ben felvételt nyert a Hágai Királyi Konzervatóriumba. A zeneakadémiai évek alatt számos koncerten és projektekben énekelt, mint szólista és kamaraénekes: Bach Máté passió, Handel Messiás, Mozart La clemenza di Tito.

2012-ben szerezte második diplomáját Hágában, mint operaénekes. Azóta részt vett a Holland Nemzeti Opera, a Reisopera, és a Consensus Vocalis produkcióiban, valamint XX.századi - kortárs zenei koncerteken.

Gábor elkötelezett híve a magyar zenének. Rendszeres szólistája a Hágai Magyar Énekkarnak és olyan különleges magyar projekteknek is tagja volt, mint a Haydn L'abbraccio della Luna és a "Qintet M".
 
Bálint Gábor számos alkalommal vendégszerepel oratórium-, és opera- társulatok tenorista sztárjaként  Angliában és Franciaországban.

Barkaszi Morjemke

Barkaszi Morjemke - fuvolaBarkaszi Morjemke 2004-ben Hágában született holland-magyar szülőktől. Morjemke zenész családban nőtt fel, édesapja, Barkaszi József gitártanár, édesanyja csellón játszik.

Morjemke 6 éves kora óta tanul zenét, 6 éve kezdett el fuvolázni.

2018-ban első díjat nyert a 'Florence' zenei versenyen, 2019-ben pedig a Benelux Fuvolaversenyt nyerte meg a kategóriájában.

Morjemke énekel a Hágai Magyar Énekkarban, játszik több zenekarban és kamaraegyüttesben, a koncerteken pedig gyakran szólistaként is fellép hangszerével.

Barkaszi Morjemke szeptembertől a Hágai Királyi Konzervatóriumban folytatja majd zenei tanulmányait.

Dezsőffy Kitti

2021. szeptember 12-én Vivaldi: Négy évszak - Nyár szólistájaként mutatkozott be zenekarunk kíséretével.

Tanulmányait a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában kezdte, ahol 2. osztályos tanulóként Fellegi Jenőné Gitta néni adta kezébe a hegedűt. A következő évtől már Goncsarova Natalja irányításával folytatta hegedű tanulmányait. Négy évvel ezelőtt a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán előkészítő tagozaton Dr. Ittzés Tamás irányításával tökéletesíti hangszeres tudását.

Több versenyen is részt vett: A Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola által megrendezett Regionális versenyen arany minősítést szerzett. Az Országos Bihari János hegedű és Vonós Kamarazenei Fesztivál és Versenyen ezüstminősítést kapott, a Törökszentmiklóson rendezett Nemzetközi Hegedű Fesztivál különdíjasa. Galántán a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen maximális pontszámmal a verseny abszolút győztese lett.

Görbe Nóra

Furulya 

A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola elvégzését követően felsőfokú zenei tanulmányait Szegeden folytatta, majd master képzésre felvételt nyert a grazi Zeneakadémiára, melynek jelenleg végzős hallgatója. 

Zenekarunk állandó szólistája. 

 

 

Hajdú Katalin

Szoprán szóló

A kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Középiskola magánének tanára.  

 

 

 

Hegyi Barnabás

Hegyi Barnabás - kontratenor és karnagyHegyi Barnabás kontratenor énekes és egyházkarnagy Budapesten született, zenei tanulmányait is itt kezdte zongorán, majd az orgona, zeneszerzés, karmesteri, egyházzenei és magánének stúdiumok után Hágában tanult régi-zene ének szakon, majd Tilburgben középkori és reneszánsz énekes praxist és Hágában orgona-improvizációt.

Szólistaként többek között a Budapesti Kamaraoperában, valamint a Budapesi Operaházban is énekelt, de hangi gazdagsága és zenei kulturáltsága az ensemble-énekesek élvonalába emeli. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány zenei együttes a gazdag életútból; Vox Luminis Régi-Zene Szólista Énekegyüttes, Bach Collegium Japan, Huelgas, Budapesti Purcell Kórus, Holland Kamarakórus, Nederlandse Bachvereniging (Holland Bach Társaság), Pygmalion, Voces Énekegyüttes, Arpa d’Or Énekegyüttes, Ars Renata Szóló Énekegyüttes.

Vokális és karnagyi tevékenységei mellett orgona-zongora kísérőként, valamint continuo játékosként is aktív. Színekben gazdag ihletett játékával inspiráló, biztos partnere a kórusoknak.

Mintegy három tucat lemezfelvétel hallható, melyek közül több is rangos elismeréseket kapott.

Hegyi Bernadett

Hegyi Bernadett - koloratúr szopránHegyi Bernadett koloratur szoprán Budapesten született.

Tanulmányait 2004-ben kezdte a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában Lax Éva növendékeként, majd a Pécsi Tudományegyetemen tanult Váradi Marianna művésznőnél. Ezt követően felvételt nyert Hollandiába a hágai Királyi Zeneakadémiára, tanárai Rita Dams, Andrew Schroeder és Sasja Hunnego voltak. Tagja volt a Holland Nemzeti Opera Akadémia operastúdiójának, valamint az Opera2Day társulatnak. 2016-ban szerezte meg magánénekes mester diplomáját.

Az elmúlt években egyre aktívabb szólistaként, Magyarország mellett fellépett többek között Németországban, Hollandiában, Norvégiában, Dániában és Izlandon. Olyan karmesterekkel volt alkalma együtt dolgozni mint Wirth Márton, Hernán Schvartzman, Daan Admiraal, Rob Vermeuelen, Pietro Rizzo, Michal Alber vagy Peter van Heyghen. Aktív hallgatóként vett részt Váradi Marianna, Elly Ameling, Claron McFadden, Ami Shamir, Kenneth Montgomery, Andrew Schroeder mesterkurzusain.

Énekesként az intelligens, jól átgondolt és az adott kor hagyományainak megfelelő előadásmód, valamint a zeneszerző akaratának feltétlen tisztelete jellemzi. A klasszikus repertoáron kívül különösen jelentős sikereket ért el a 19. század végi és 20. század eleji művek értő tolmácsolásában, valamint a kortárs művek megismertetésében és népszerűsítésében.

Jenei Anna Sára

Jenei Anna SáraOboa

Zenei tanulmányait Vácon kezdte, Győrben folytatta, majd Szeged végezte Meszlényi László Tanár úrnál 2009-ben. Tanult még többek között Hadady Lászlónál és Lencsés Lajosnál is.

A budapesti Rácz Aladár Zeneiskola oboatanára és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagja - oboa szólamvezető.

Szabadidejében a Szentpétervári Balett zenekarával járta be Európát.

2013-ban a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar által alapított az „Év Zenekari Művésze” díjat vehette át.

 

 

Kapitány József

Kapitány József - gitárGitár 

Koncertfellépései révén eddig elsősorban a szegedi közönség gyönyörködhetett játékában. Különös tehetsége már akkor megmutatkozott, amikor minden zenei előképzettség nélkül felvételt nyert a Zeneművészeti Főiskolára. Zenei tanulmányait követően gitártanárként dolgozik Szegeden és Nagykőrösön. 

 

 

 

Keskeny Márk

Keskeny Márk - tenorKeskeny Márk Kecskeméten, a Kodály iskolában végzett, majd Budapesten a Kőbányai Zenei Stúdió könnyűzenei énekes szakán tanult tovább. Hangmester és számos zenekar, formáció énekese. Kedvenc műfaja a soul, pop, funky, ‘80-as évek synthpop zenéje.

A komolyzenében elismert kontratenorként koncertezik, a templomi esküvőkön is sokszor feltűnik. A Megasztár 4. és 5. szériájának élő adásaiban szerepelt, most Caramel vokalistája.

Korb Vanessa

Korb Vanessa - hegedűA rendkívül tehetséges, fiatal hegedűs szólista 2018. június 16-án a Kecskeméti Nagytemplomban megrendezett "Zenebarát-Felebarát" 650 perc a 650 éves Kecskemétért koncertáradaton lépett fel Kamarazenekarunkkal.

 

 

 

Kovácsné Barócsi Edit

Kovácsné Barócsi EditÉnek

 

 

 

 

Papp Mátyás

Harsona szóló

 

 

 

 

Szűcs Máté

Szűcs MátéMélyhegedű

A Berlini Filharmonikusok első szólóbrácsása.

1978-ban, debreceni muzsikuscsaládban született brácsaművész. Hegedűtanulmányait 5 évesen, Szesztay Zsuzsa tanárnőnél kezdte Debrecenben, majd Szecsődi Ferenc osztályában végzett a Szegedi Konzervatóriumban.
Tizenegy éves korától sorra nyerte a zenei versenyeket. 1996-os hangszerváltása után Schiffer Ervin növendéke lett a brüsszeli Királyi Konzervatórium mélyhegedű tanszakán, majd a waterlooi Erzsébet Királyné Zenekarban. Ezt a magas szintű képzést egy ötéves tanulmány zárta 2000 és 2005 között Leo de Neve vezetésével az Antwerpeni Konzervatóriumban.

Első díjat nyert a liége-i Nemzetközi Hegedű- és Brácsaverseny mélyhegedű kategóriájában, a párizsi Jean Francaix Brácsaverseny döntőse, a brüsszeli Tenuto Nemzetközi Zenei Verseny díjazottja volt.
2003-ban kezdődött pályafutása zenekari brácsaművészként és szólistaként. Tagja volt a Con Spirito Zongorakvartettnek, a Mendelssohn Ensemble-nak, a Trio Dornak, az Enigma Ensemble-nak. A „szimfonikus” út az antwerpeni Királyi Flamand Filharmonikus Zenekartól a Bambergi Szimfonikusokon, a Drezdai Staatskapellén és a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarán át vezetett a Berlini Filharmonikusokig, ahol 2011-ben foglalta el helyét a pult mögött.

2007 és 2009 között a Saarbrückeni Konzervatórium tanára volt, 2006 óta pedig nyaranta Dániában a Thy Masterclass kurzus növendékeit tanítja. Emellett még számos helyen ad mesterkurzust és tanítja többek között a Berlini Filharmonikus Zenekar fiatal brácsás akadémistáit.

Török Dániel

Trombita szóló