Lakó Sándor

Lakó SándorSzomorú szívvel vettük tudomásul, hogy tanárunk, karmesterünk Lakó Sándor, azaz Sanyi bácsi már nincs közöttünk. Emléke azonban tovább él bennünk. Élete során a lázas tevékenység jellemezte. Sok feladatot kért és kapott. Mindig tiszta szívű, okos, szerény, szorgalmas, derűs, segítőkész volt.

Tanulmányai során hegedű-szolfézs tanári diplomát szerzett Szegeden. 1964-től anyaiskolájában, a kecskeméti Állami Zeneiskolában tanított. 1968-ban egyik alapító tagja volt a Kecskemét Vonósnégyesnek. Később a Kecskeméti Néptánc együttes zenekarát is vezette. Nyaranként a Szegedi Szabadtéri Játékok zenekarában játszott. Hegedűóráin nemcsak a hangszeren való játékot tanította, hanem növendékeibe az együttzenélés igényét is elültette. Elhivatottságának köszönhetően tanítványai közül többen a zenei pályát választották.

Montázs Magazin 2017.11.20

Jótékonysági est Wass Albert névnapján Kecskeméten

Rövid link: http://montazsmagazin.hu/jotekonysagi-est-wass-albert-nevnapjan-kecskemeten/

2017. november 15-én, szerdán 18.00 órakor NÉVNAPKÖSZÖNTŐRE hívtak a Hírös Rovókör és a Hírös olWASSókör tagjai a kecskeméti Piarista Gimnázium dísztermébe. A Wass Albert író névnapját köszöntő zenés irodalmi műsorra szeretettel vártak minden jó szándékú, nyitott szívű, a magyarságért együtt gondolkodni és a közjóért tenni kész honfitársat. Nagyon sokan eljöttek.

hiros.hu 2017.11.09

Szívet-lelket melengető délután a Szentcsalád Plébánián

Rövid link: https://archiv.hiros.hu/kultura/hitelet/szivet-lelket-melengeto-delutan-a-szentcsalad-plebanian

Melegítő szeretet címmel jótékonysági délutánt tartottak csütörtökön a széchenyivárosi római katolikus templom és közösségi házban. A zenés program kapcsán fölajánlott adományokból a szervezők rászoruló családok számára kályhákat vásárolnak majd.

Kecskeméti Televízió

Melegítő szeretet

Rövid link: http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_melegito_szeretet_110192/t_Meleg%C3%ADt%C5%91%20szeretet/index.html

Melegítő szeretet – ezzel a címmel rendezett jótékonysági estet a Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet a tél közeledtével összesen négy családhoz juttat el egy-egy kályhát a felajánlók és a társzervezetek anyagi támogatásával.

Egy többgyermekes egyedülálló édesanya vehette át az egyik kályhát, amelynek segítségével melegség köszönthet majd családja otthonába. Az adományt a Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász és a Szociális Civil Kerekasztal tagszervezeteinek képviselői adták át pénteken este a Szentcsalád Plébánián egy jótékonysági est keretében. A kulturális est célja az volt, hogy olyan program jöhessen létre Melegítő szeretet címmel, amely a tél közeledtével a fűtést segít biztosítani a hátrányos helyzetű családoknak. A rendezvény során százötvenezer forint gyűlt össze a felajánlóknak köszönhetően, ebből még három családnak tudnak biztosítani a szervezők egy-egy kályhát, beszereléssel együtt. Az est során a Lakó Sándor Kamarazenekar valamint a Kecskeméti Zenészegylet muzsikusai léptek fel, és Eusebio Ágoston atya mondta el gondolatait a rászorulók segítéséről.

Kecskeméti Televízió - Kultúra

Koncert a Nagytemplomban az Ars Sacra jegyében

Rövid link: http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kultura_32/i_koncert_a_nagytemplomban_az_ars_sacra_jegyeben_109701/t_Koncert%20a%20Nagytemplomban%20az%20Ars%20Sacra%20jegy%C3%A9ben/index.html

Kecskemét is kapcsolódott az országos Ars Sacra Fesztiválhoz, megnyitva a Nagytemplom kapuját, hogy minél többekhez eljuthasson a valódi művészi érték.

A Nagytemplom énekkara, a Benedictus Kórus, valamint a Lakó Sándor Kamarazenekar adott hangversenyt. Többek között Bach, Telemann és Mozart művei csendültek fel neves ének- és orgonaművészek közreműködésével. A keresztény művészetről ifj. Gyergyádesz László tartott művészettörténeti előadást az ingyenes koncert keretében.

Az idén kilenc napos Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célja évről-évre a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet eszközeivel segíteni Európát, hogy visszataláljon gyökereihez, a zsidó-keresztény értékekhez.