logotype
2022 -May -17 - 07:09

Róbert Gáborra emlékezünk

Róbert Gábor tanár úrra, művészeti vezetőnkre, kecskeméti zenei munkásságára emlékeztünk ma Kriskó Jánossal, Palotás Józseffel és Babarczi Szilveszterrel a KTV Múzsa c. műsorában:

 

Share

A búcsúzás fájdalmával

Róbert Gáborra emlékezveNehéz szavakba önteni, mit érzünk, mikor egy régi baráttól, egy nagyszerű pedagógustól kell búcsúznunk.

Róbert Gábor a kezdetektől segítette, szakmailag nagy gonddal, alapossággal, a tőle megszokott igényességgel irányította kamarazenekarunk közösségét. Minden vele töltött nap ajándék volt számunkra, amikor végtelen türelemmel tanított bennünket. Szavai itt csengnek a fülünkben, végtelen tudásával annyiszor megajándékozott bennünket, és közönségünket egyaránt.

Egész életét a kecskeméti zenei közösségnek szentelte. Az Óvónőképző tanáraként, majd tanszékvezető docenseként, hegedűtanárként több generációnak adta tovább tudását, szakmai ismereteit. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar alapító tagjaként fél évszázadon át aktívan közreműködött annak munkájában. De volt ideje, energiája azokra is, akik nem a zenei pályát választották hivatásul, így ránk, a Lakó Sándor Kamarazenekar tagjaira is. Sosem kérkedett kitüntetéseivel, példamutató alázattal vállalt szolgálatot még 83 évesen is. A járvány elragadta őt.

Istennek adva hálát, szeretettel őrizzük emlékét szívünkben mindannyian, akiket oly sok éven át kitüntetett a barátságával.

Munkásságára, életútjára emlékezik a hiros.hu hírportál is.

Share

Könyvtári beszélgetés

2019. július 27-28 között a Lakó Sándor Kamarazenekar meghívására Kecskemétre érkezik a Hágai Magyar Énekkar.
A két együttes tavaly két nagy sikerű koncertet adott Hágában.

Július 27-én 16 órai kezdettel a Katona József Könyvtár 2. emeleti közösségi terében Kriskó János vezetésével pódiumbeszélgetésre kerül sor. Meghívott beszélgetőpartnerek: Kovács Kata – a Hágai Magyar Énekkar művészeti vezetője - és Róbert Gábor - nyugállományú egyetemi docens, a Lakó Sándor Kamarazenekar művészeti vezetője. A beszélgetés témája: a két együttes szakmai kapcsolata, Kovács Kata kecskeméti kötődése, a Kodály-módszer hollandiai tapasztalatai, a diaszpóra-kulturális szervezetek hazai kapcsolatai, a magyar kultúra és zenei hagyományok külföldi visszatükröződései.

Július 28-án 16 órai kezdettel a két együttes közös koncerttel ünnepli az idén 15 éves Lakó Sándor Kamarazenekar jubileumát. Az ünnepi koncertnek a Szentháromság Piarista Plébániatemplom (Kecskemét, Jókai utca 1.) ad otthont. A koncerten G.F.Handel, H.Purcell, J.S.Bach, Eszterházy Pál és Kodály Zoltán műveiből hallhatnak összeállítást az komolyzene iránt érdeklődők. A műsorban a két együttes kíséretében fellépnek: Hegyi Bernadett – szoprán, Bálint Gábor – tenor, Barkaszi Morjemke – fuvola és Hegyi Barnabás – continuo. A koncert fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia – Kecskemét város polgármestere, védnöke: Hörcsök Imre – KMJV képviselője.

A pódiumbeszélgetésre és a koncertre a belépés ingyenes.

Share

Áldott Ünnepeket kívánunk

Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánunkMás lesz az idei karácsony, mint voltak a korábbiak.

A járvány miatt elmaradtak az idei Adventi szolgálataink. Szorongással a lelkünkben várjuk, hogy ismét együtt lehessünk azokkal, akik fontosak nekünk.

Share

Egy tollvonás csupán

Tudjuk, tapasztaljuk, mekkora áldozatot jelent a zenei kultúra ügye ma hazánkban.

Zenekarunk 2018-ban 30 alkalommal a tagok összefogása által vitte el műsorát a klasszikus zenét kedvelők számára Kecskemét mellett a környező településekre is.
A kecskeméti és Kecskemét közeli Egyházközösségekhez, az Idősek Otthonába, a város iskoláiba nem vihettük volna el a zene élményét, ha mindannyian nem vállaltunk volna olykor nem csekély áldozatot.

A 2018-as évben sok családtag, barát, és intézmény - köztük a kecskeméti Református Egyház, a Máltai Szeretetszolgálat, Kecskemét Város Önkormányzata, a BÁCSVÍZ Zrt, a Hollandiai Magyar Szövetség - támogatásával valósíthattuk meg koncertjeinket. Harminc alkalommal örvendeztethettünk meg fiatalokat, időseket egyaránt.

Share

Bővebben: Egy tollvonás csupán

2022  Lakó Sándor Kamarazenekar  globbersthemes joomla templates